Pro Korruptio Ry:n vaalirahoitusta

On taas se aika demokratisessa kalenterissamme, että erilaiset etujärjestöt pelaavat rahapeliään. Kuin hevoskilpailussa rahaa laitetaan lupaaville yhdistyksen asian puolesta juoksijoille – tuo ja tuo ehdokas voi tuottaa meille vielä ison tukun rahaa.

Nämä Pro Korruptio Ry:t tai mitä Pro Markkinatalouksia tai  Pro Reilumpia Yhteiskuntia sanovatkaan olevansa, jakavat kyllä rahaa reilusti, siis reilulla kädellä. Markkinataloushan toimii parhaiten poliitikkoja lahjomalla, ei vapaan kilpailun säännöin.

Mutta eihän tuo ole korruptiota, he sanovat. Rahoitamme vain ihmisiä, jotka ovat kanssamme samaa mieltä.

Ja kuin yllättäen vain näiden Pro Korruptio -yhdistyksen suojatit näkyvät linja-autojen kyljissä, postilaatikoiden mainoslehtisissä ja sosiaalisen median seinillä. Missä ovat ne muut ehdokkaat? Heillä ei ole rahaa osallistua kansanvallan vaalimiseen.

Vaalikampanjoinnista on tullut aivan liian kallista, jos ei ole loputtoman rikas tai takana ei ole erilaisia tukiyhdistyksiä – siis omaa etuaan ajavia toimijoita.

Eduskuntaan halutaan ne meidän miehet ja naiset pitämään huolta, että asiat eivät muutu. Omista eduista on pidettävä kiinni, vaikka se kävisi kuinka kokonaisuudelle vahingolliseksi.

Kukapa uskaltaisikaan nousta vastarintaan, vaikka omatunto sanoisi toisin. Ruokkivaa kättä ei purra, eihän. 

Niin vain jäävät säätämättä harmaata taloutta kitkevät lait. Niin vain pysyy ansiosidonnaisen kaltaiset edut ammattijärjestöjen edustajilla, ei yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevilla. 

Huonoimmalle osalle jää luonto, joka ei korruptiokarkeloihin kykene osallistumaan. Siltä on jo valmiiksi riistetty kaikki. Lähimetsän oravalla ei ole antaa käpyjäkään oman asiansa edistämiseksi – onhan sen pesäpuu jo kaadettu työntekijän, omistajan ja maanviljelijän etujärjestöjen eduksi.