Mikä on 3D-ryhmä? Miksi sellaista tarvitaan?

3D-ryhmä on puolueiden ulkopuolella toimiva liike, jonka tarkoituksena on tarjota kaksiulotteiselle puoluepolitiikalle vaihtoehto.

Kysymykset eivät enää nykyään kulje vasemmisto–oikeisto-akselilla, eivätkä kovin hyvin esimerkiksi liberaali–konservatiivi-akselilla. Selitän hiukan: kannatan perustulon kaltaisia turvaverkkoja, jotka tarjoavat entistä paremmin mahdollisuutta myös yrittäjäriskin ottamiseen. Olen luonnonsuojelija, siis konservatiivi kirjaimellisessa merkityksessä. Olen äärimmäisen kiinnostunut Suomesta ja suomalaisuudesta, jopa kansallismielinen sen lievemmässä merkityksessä, mutta kannatan vahvaa Euroopan Unionia. Lokerointi on siis vaikeaa. Miksi sellaista pitäisi tehdä?

Suuntia on kuitenkin yksi. Se on eteenpäin. Menneitä on kiva muistella, mutta politiikassa tulee keskittyä siihen, että pyritään tekemään maailmasta tai edes kunnasta parempi paikka elää.

Kunnassa toimitaan yhteistyössä. 3D-ryhmän tarkoitus on tuoda uusia näkökulmia kuntapolitiikkaan. Uskomme, siis minä ja Piltosen Mikko, että puolueiden ulkopuolelta se onnistuu helpoimalla tavalla. Emme joudu välittämään valtakunnan politiikan riidoista tai vuosikymmenten takaisista kiistoista.

Jokaisessa kunnassa olisi hyvä olla 3D-ryhmä. Rautalampi on tässäkin ollut hienosti edelläkävijä.