Matkalla Balille – mutta ei polkupyörällä


Polkupyöräkausi päättyi jo hyvän aikaa takaperin. Pyörällä pääsi kivasti sellaisiin paikkoihin, joihin autolla ei tule mentyä. Ja tulihan niitä kokemuksiakin. Ei niistä enää sen enempää.

Mutta huomasin myös sen, että Suomi on pitkien etäisyyksien matka. Alkuperäinen matkani tarkoitus viedä Locationewsin ilosanomaa maailmalle ei onnistunut kovinkaan vauhdikkaasti. Lähinnä siitä syystä, että paikkakunnalta toiselle siirtyminen polkupyörällä vei helposti kokonaisen päivän. Eikä välillä ollut välttämättä kuin tienvarsivesakkoa, jota oli suoraan sanottuna vähän tylsä katsella. Kylien keskustoissa pyöräily toki oli hyvinkin miellyttävää.

Palautettuani polkupyörän Pelagolle ajattelin vaihtaa nopeampaan kulkuvälineeseen. Mikäpä olisi sen nopeampi kun lentokone. Ja mennään nyt sitten kerralla niin kauas, ettei tarvitse heti matkustaa. Kohteeksi valikoitui Bali, joka oli ainakin kaukana, yli 15 tunnin lennon päässä. Päämäärää ei valittu ehkä nyt aivan pelkästään fiksun Locationewsin laajenntumisstrategisen ajattelun tuloksena, vaan hieman myös surffimahdollisuuksien perässä.

Mutta mikäpä olisi matka, jos horisontissa ei olisi jonkinlaista uhkaa? Tällä kertaa edessäni ei siinnä puhjennut polkupyörän rengas vaan purkautumisella uhkaileva tulivuori. Tulivuori Agung on muistutellut olemassa olostaan jo kuukauden ajan ja vuoren ympäristö on evakoitu kilometrien alueelta. Samalla matkailijamäärät ovat tippuneet radikaalisti. Itse onneksi onnistuin ostamaan peruutuskelvottomat liput viikkoa ennen purkausuhan alkua.

Matkaa nykyisestä olinpaikastani Canggusta Agung-vuorelle on kuitenkin 70 kilometriä, eivätkä pienet savutuprut tunnu häiritsevän arkea täällä. Ihmiset ovat iloisia ja vaikuttavat perin huolettomilta. Liikenteessä vähän liiankin huolettomilta. Skootterin päällä saattaa istua jopa kokonainen perhe, eivätkä liikennesäännöt näytä kovin ajoa rasittavan. Ja ajavat vielä lisäksi väärällä puolella tietä!

En aseta tälle reissulleni minkäänlaisia tulostavoitteita, mutta katsotaan jos onnistuisin saamaan ainakin jonkun jutun Balista Locationewsiin.  Tilanne tulivuoren suhteen ei vaikuta yhtään niin huolestuttavalta, kun millaisen kuvan iltapäivälehtien otsikoiden perusteella on saanut.